Een opdracht goed vervullen vereist inspiratie. Ik kan niet zonder. Deze komt uit de mensen met wie ik werk, uit de opdracht zelf en uit mijn persoonlijke omgeving. Een belangrijke inspiratiebron is mijn fietsreis om de wereld, dat is bijvoorbeeld in de naamgeving van mijn bedrijf te zien (voor uitleg van de naam TegenWindMee klik hier). Behalve door de reis laat ik me graag inspireren door goede verhalen en tegenwoordig ook door goede lezingen of animaties, die mij aan het denken zetten. Hieronder staan enkele van deze inspiratiebronnen waaruit ik voor mijn werk voor Tegenwindmee put.

De animaties van RSA laten zien dat kennisoverdracht of het maken van een stelling in een debat op een andere manier kan. Matthew Taylor's animatie werpt licht op de uitdagingen van deze tijd. Zijn stelling is dat we kunnen leren van de Verlichting. We hebben een nieuw ethisch kader nodig.

Luisteren is moeilijk en we schijnen het steeds minder te doen. Julian Treasure geeft enkele tips. Een heel mooie is om elke dag 3 minuten de stilte op te zoeken om je oren rust te gunnen.

Wat mij trof in deze lezing van Caroline Casey is de wijze waarop ze zich blootgeeft. Zal laat voor mij zien dat kwetsbaarheid sterkte is. Het meest treffende moment vind ik de wijze waarop ze op het podium staat op 14:05 minuten.

FaLang translation system by Faboba